historie

Zuidereinde ‘s-Graveland

Paul Robert de Coninck is vanaf 1996 actief in de kunsthandel. In 1998 startte Galerie de Coninck, gevestigd aan het Noordereinde in ‘s-Graveland. In de loop der jaren werd hier een groot aantal spraakmakende exposities georganiseerd,  deels  in samenwerking met andere -internationaal opererende – galerieen en kunsthandelaren.

In 2004 werd een vast samenwerkingsverband gerealiseerd met Galeria Colores del Girasol in Marbella (Spanje) dat tot op de dag van vandaag voortduurt. Van 2006 tot en met 2008 was de galerie gevestigd in een monumentaal pand aan het Zuidereinde in ‘s-Graveland. In 2008 werd hier het tienjarig expositie-jubileum gevierd met een tentoonstelling van internationale hedendaagse kunst.

De afgelopen twee jaar ben ik onder andere actief geweest als Art Consultant en adviseur bij aankoop en verkoop van kunstwerken. Dit betrof zowel particuliere als museale collecties, onder andere voor het NordReinisches Museum in Kevelaer (Duitsland).

In 2010 werd ik door de Federatie TMV (taxateurs, makelaars en veilingmeesters) op Europees niveau geregistreerd en gecertificeerd als taxateur Oude Kunst, met als specialisatie schilderijen, werken op papier en beelden uit de periode 1750-1950.