expertise-rapport

Een kunstwerk kan zich aan ons presenteren als een open boek. We kennen de kunstenaar wel of niet,  of slechts gedeeltelijk. We weten bijvoorbeeld niet waarop de voorstelling is gebaseerd, wat de kunstenaar heeft gemotiveerd, wanneer hij of hij het werk heeft gemaakt, wie het kunstwerk in de loop der decennia (wellicht eeuwen) in z’n bezit heeft gehad, wat de marktwaarde of verzekerings-vervangingswaarde zou kunnen zijn.

Met deze en vele andere vragen wordt een onderzoek gestart. Dit onderzoek wordt deels in archieven en bibliotheken uitgevoerd.

Indien noodzakelijk kan een beroep worden gedaan op een uitgebreid netwerk van professionals, bijvoorbeeld kunsthistorici, conservatoren, specialisten Oude Meesters, specialisten Moderne & Abstracte Kunst en door de wol geverfde kunsthandelaren en art-consultants. Dit onderzoek resulteert in een rapport dat uw schilderij (aquarel, tekening, gouache, bronzen beeld etc. etc.) in een nieuw daglicht stelt of dat van dienst kan zijn bij de mogelijke aanschaf van een kunstwerk.